Drinkskort

Her vises lidt eksempler på, hvordan drinkskort kan sammensættes – blot til inspiration. Groft sagt er der et spænd fra de unges valg af favorit-drinks og shots til fester for det lidt ældre publikum, hvor drinks-kortet både skal tilgodese de gæster, som ikke drikker alkohol, og de der sætter pris på en cognac til kaffen, en god rom eller en Irish Coffee. Midt imellem ligger en aldersgruppe, som sætter stor pris på de cocktails, som benævnes ”In Style” – men som også sætter pris på en almindelig Bailey eller den Ouzo, som de forelskede sig i på sidste ferie.

Har du stor familiefest, vil du måske ønske lidt af det hele, fordi du har et meget blandet publikum – og det eksempel kan du også se på listen. Vores erfaring er dog, at nogle gæster godt kan have svært ved at overskue et drinkskort, hvis det er for stort. I så fald kan kortet eventuelt deles op i to – et for yngre og et for ældre gæster – hvilket gør det mere læsevenligt.

Under alle omstændigheder vil det ikke være en fordel at tilvælge en gruppe af cocktails eller drinks, hvis du på forhånd ved, at disse drinks ikke vil være særlig interessante for dine gæster. Eksemplet på et drinkskort, som er kort og overskueligt, vil i nogle tilfælde faktisk være at foretrække.

drinkskort

Og endelig kan et kortere drinkskort måske også være en del af en løsning, hvis du har problemer med at stille bordplads nok til rådighed for baren (se under ”Alt det praktiske”).

Bemærk at vores sortiment af mocktails og shots hele tiden er under udvikling og derfor ikke fremgår fyldestgørende af de viste eksempler på drinkskort:

  Udvalget af cocktails, som du kan vælge mellem

  drinkskort

  Ved bestillingen af baren tager vi en snak om karak-teren af dit selskab og dine gæster. Vi hjælper gerne med at sammensætte dit drinkskort, men dit eget input er også meget velkomment.

  Bartenderen kan tilbyde dig et udvalg af cocktails spændende fra det klassiske repertoire med Dry Martini, Manhattan, Tom Collins og Old Fashioned over den samtidige ungdomsmenu med Mojito, Strawberry Daiquiri, Isbjørn og Jägerbomb (og diverse shots!!) til det mere stilrene og elegante In Style sortiment for dine gæster i alderen omkring de 40-50. Cosmopolitan, Dark ‘n Stormy, Piña Colada og Sex On The Beach til dem. Dertil selvfølgelig lidt lækre mocktails til dem, der skal køre hjem (eller skal tidligt op dagen efter) og juice, sodavand, kakaomælk mv. til dem, der måtte ønske dét!

  Vi byder også på et par selvkomponerede cocktails – lad det være en konkurrence mellem dine gæster at gætte hvilke? Her kan folks kendskab til cocktail-navne virkelig komme til udfoldelse, og det ender som regel ret morsomt og med nogle spændende historier undervejs, om hvorfor onkel Kaj er sikker på, at den her drink har han altså fået engang på Costa del Sol.

  Dertil kommer selvfølgelig et udvalg af likører og bittere, fx Baileys, Portvin, Grand Marnier og Sambuca. Og – ikke at forglemme – udvalgte kvalitets-spirituosa, fx Claxtons og BenRiach whisky, Millionaire og St Christopher rom, Gin Mare og Skin Gin. Og har man sagt “gin”, så har man selvfølgelig også sagt “tonic”, så selvfølgelig har vi også nogle få af de lidt bedre tonicer med, fx Thomas Henry og Fever Tree. Hvilke kvalitets-flasker vi har med ud til lige dig, kan vi ikke garantere … hvis vi pludselig opdager en ekstra lækker rom, bliver Millionairen måske udskiftet. Men du er velkommen til at fremsætte dine ønsker – så ser vi, om vi kan imødekomme dem.

  Kvalitet og æstetik i højsædet

  Al spiritus og likør er nøje udvalgt for at sikre kvaliteten af den færdige cocktail. Juice, mejerivarer samt frugt og lime anvendes helst økologisk, hvis det kan fås – men igen med kvaliteten som det vigtigste.

  Nogle cocktails skal shakes og straines, andre skal muddles, blendes eller rimmes. Alt det klarer bartenderen, mens kunden ser på. Vi medbringer alle de typiske cocktailglas fra Hurricane- og Margarita- til Low Ball- og syltetøjsglas, og alle cocktails serveres af et velklædt og veloplagt personale med glimt i øjet.

  De fleste cocktails tilsættes knust is, når de er færdigkomponeret. Til sidst finder vi i vort store udvalg af sugerør lige præcist dét, som passer bedst til cocktailen og slutter af med anden pynt og ofte også frugt, bær eller krydderurter.

  På den måde forsøger vi at få æstetik, smag og kvalitet til at gå op i en højere enhed.

  Drinkskort 3

  Samtidig er underholdning også en ikke uvæsentlig del af bartenderfaget. Hvor underholdningen kommer i modstrid med det essentielle – nemlig at levere drinks med sublime smagsoplevelser – vælger vi dog underholdningseffekterne fra. Hvor mange bartendere for eksempel brillerer ved at blande drinks uden at måle nøjagtigt af (det såkaldte free pour), er det vores oplevelse i deres barer, at resultatet tydeligt bærer præg af netop denne arbejdsmetode. Vi free pourer derfor kun ganske få drinks. Men flot ser det ud, det skal ikke nægtes!

  Vi har desuden nogle gange enkelte gadgets med i baglommen, hvis en fest trænger til et ekstra pift opad.