Alt det praktiske ved leje af mobilbar

Vi sørger for alt udstyr, glas og drikkevarer. Hvis vi kan bruge dit køleskab og din fryser, kan vi dermed holde lidt igen på udgifterne, og det samme gælder, hvis du har en bardisk eller noget tilsvarende, som kan bruges som bardisk. En bar kan også laves af borde, der skubbes sammen – det er helt op til dig.

Vi får brug for at vaske op løbende. Arrangeres baren ikke ved vandhane og vask, skal vi gerne kunne komme til vandhane og vask i nærheden, så vi kan få vasket vore glas op.

Vi beder normalt værten (dig) om at sørge for et godt arbejdslys ved baren. Stilles baren op i et festlokale, hvor lyset dæmpes, kan du nok lettest sørge for godt lys ved hjælp af standerlamper ved baren. Vi beder dig også trække en forlængerledning med el hen til bagbordet, hvis der ikke er elstik på stedet. Det er til køleskab, blender osv. Der er ikke brug for el ved selve bardisken, bortset fra til lys.

Ved afslutning står vi for opvask af vore egne ting.

mobil bar

      Plads

      Baren fylder samlet set 3m² bordplads i alt, hvis der kun er een bartender (lidt mere, hvis der er flere). Hvis baren indrettes på et køkkenbord på 60 cm i bredden, svarer det til 5 meter bordplads i længden. Som du kan se af de to billeder herover, skal der være et stort område til glas, et stort område til spiritus og et stort område til arbejdsplads (i disse to eksempler er der kun plads til een bartender). Derudover kommer lidt ekstra plads til blender, elpisker mv.

      5 meter er meget for et almindeligt køkken, men lad os snakke om det, hvis det kniber – så plejer vi at finde en løsning. Billedet til højre viser det absolut mindste vi kan barbere baren ned til, hvis der kun er een bartender.

      Endelig har vi alt vores udstyr med i 8-10 flyttekasser + 2-3 køletasker, og dem skal der være plads til et eller andet sted under arrangementet. Gerne i et tilstødende lokale.

      Bemærk, at vi skal bruge ca 1½ time før åbning til at klargøre baren. I dette tidsrum skal der helst ikke foregå andet i barområdet. Hvis baren skal arrangeres i køkkenet, og hvis der serveres middag forud for barens åbning, skal der altså helst ikke planlægges opvask eller lignende i køkkenet i de sidste 1½ timer inden barens åbning.

      Hvad med øl og vin?

      Hvis du serverer øl og vin i barens åbningstid, er det normalt ikke noget, vi har noget at gøre med (med mindre du ligefrem ønsker det). Gæsterne kan jo bare tage selv, så det behøver vi ikke stå for. Det samme gælder, hvis der er tale om fadøl.

      Spiritusbevilling

      Vi kan hjælpe med at søge en lejlighedsbevilling til arrangementet for jer, hvis der bliver behov for det.

      Ved de fleste arrangementer, hvor der er tale om mindre fester med en inviteret kreds af gæster, og hvor der ikke er fri adgang til at gå ind og få sig en cocktail for enhver, der kommer forbi ude på gaden, vil en lejlighedsbevilling dog sjældent være påkrævet.

      Skulle en bevilling være påkrævet, kan I selvfølgelig også selv søge den. Det er slet ikke så svært som alt muligt andet blanket-rytteri, og det tager normalt også kun få dage at få den – med mindre myndighederne af en eller anden grund har indvendinger mod arrangementet.